Over mij

Beste bezoeker,

dank je voor je interesse in mijn profielpagina. Via deze eerste kennismaking vertel ik je graag wat meer over mezelf en over mijn beweegredenen om traumacoach te worden.

Na een roerige jeugd, waarin ik flink wat heb meegemaakt, belandde ik op mijn 14e bij een nlp-coach. Naast de coachinggesprekken ging onze aandacht steeds vaker uit naar mijn onophoudelijke interesse in zíjn vakgebied. Als hij me heel coachachtig verantwoord een Belangrijke Vraag stelde, kreeg hij regelmatig terug: ‘waarom vraag je dat, en waarom juist nu?’ Niet omdat ik tegendraads wilde zijn, maar omdat ik het echt wilde weten. Waarom niet die andere vraag, die was toch ook veelzeggend geweest, waarom niet eerder of later, maar precies nu? Deze coach had al snel in de gaten dat mijn interesse echt was en ging oprecht op mijn vragen in. Tegen de tijd dat ik op mijn 22e de nlp-practitioner opleiding volgde, voelde ik me een zittenblijver, veel ervan kwam me al bekend voor!

Ik heb me kortom al sinds mijn jeugd altijd ontwikkeld uit een combinatie van eigen probleemsituaties en mijn leergierigheid en enorme interesse in ‘hoe mensen werken’, waardoor ik zowel aan de cliënt- als aan de coachkant veel ervaring heb kunnen opdoen. Samen met mijn vakkennis is dit een rijke bron waar ik in mijn werk als coach elke dag uit put. Tegelijkertijd wordt deze bron ook steeds weer gevuld met dingen die ik juist van mijn cliënten leer.

Na mijn drie nlp-opleidingen voelde ik me in eerste instantie niet rijp genoeg om er al mee aan de slag te gaan. Ik was nog erg jong om al mensen van drie keer mijn leeftijd te coachen en dus begon een omzwerving langs allerlei opleidingen en baantjes, die er vooral toe dienden dat ze me alsnog naar mijn roeping zouden brengen: het inzetten van mijn eigen ervaringen, kennis en kunde voor andere mensen die een steuntje in de rug en een luisterend oor kunnen gebruiken. Ik ben elke dag dankbaar dat ik hier nu dan toch ben aangekomen en dat ik dit werk mag en kan doen.

Mijn manier van coach zijn is veelzijdig en richt zich naar wat er nodig is. Een aantal kernwaarden staan voor mij echter altijd voorop: ik heb respect voor mijn cliënt en ga gelijkwaardig met hem/haar om. Vanuit deze gelijkwaardigheid zie ik mezelf niet als iemand die andermans problemen kan oplossen. Maar ik kan wel ondersteunen en een tijdje met je meelopen. Verder is de inzet van de wingwave-methode bewezen effectief tegen de meest uiteenlopende vormen van trauma en stress. Ook op die manier kan ik je begeleiden, jezelf verder te helpen. Ieder heeft zijn eigen weg te gaan, maar ik loop graag een eindje met je op in het vertrouwen dat ook jij de weg vindt die goed voor je is, en dat je alles al in je hebt om die weg te vinden en te gaan. En ik ondersteun je graag bij dat proces.

Myrte Federer