Lifecoaching

Deze vorm van coaching is vooral geschikt voor de meer praktische thema’s en bij belangrijke doelen of veranderingen. Voorbeelden van typische lifecoaching thema’s zijn bv. het oriënteren op nieuw werk, een verhuizing waar je tegenop ziet, het overeind krabbelen na ontslag, langdurige ziekte of andere belangrijke levensvraagstukken en veranderingen.
Natuurlijk zullen ook bij dit soort situaties persoonlijke thema’s vaak een rol spelen, die mogen ook zeker aan bod komen. We richten ons echter steeds weer bewust op het doel wat in eerste instantie reden ervoor is om lifecoaching in te zetten.

Soms wordt er tijdens lifecoaching ontdekt dat er nog (te)veel persoonlijke onderwerpen tussen jou en je doel instaan. Er kan dan voor worden gekozen om een tijdje op personal coaching over te stappen, om daar meer aandacht aan te kunnen besteden.
Het komt ook vaak voor dat na een periode van langdurige of intensieve coaching of traumatherapie bij wijze van nabehandeling nog een tijdje lifecoaching wordt ingezet.